tirsdag den 2. juni 2009

Inflation!

Jeg sidder med nogle tanker om at der lige nu er dømt krig i den danske blogverden! I hvert fald når det kommer til konkurrencer. Overalt kommer der nye konkurrencer, lavet af private bloggere.
Jeg kan se både fordele og ulemper ved disse konkurrencer. Min første tanke var; Nåh det er sådan man lokker flere læsere og mere respons til sin blog! Men samtidig kan jeg da sagtens se at man vil forkæle de trofaste læsere.
Alligevel sidder jeg tilbage med en følelse af at det er et forsøg på at købe sig til mere berømmelse. For vil dette ikke udelukke nye bloggere - vil det presse andre ud i at lave konkurrencer? Er det virkelig nødvendigt med disse konkurrencer?


Hvad er din holdning til det stigende antal af konkurrencer? Øger det interessen for blogs og hele denne verden - eller er det en dårlig tilgang til at lave fuzz om sin blog?

Dette indlæg er på ingen måde skrevet for at fornærme, eller på anden måde bringe dårlige ryg til de bloggere der anvender konkurrencer. Det er alle blogs jeg følger trofast, og som jeg er faste læsere på :)
Jeg undrer mig bare lidt..

Photo: Google

50 kommentarer:

Flicka sagde ...

Jeg har faktisk også tænkt på det samme :)

Jeg synes egentlig, det er ok, når det er en af de "større" og mere kendte blogs der gør det. For de får sikkert en del gaver tilsendt og gerne vil dele dem med os andre.

Hvis det er en lille nystartet blog, så lugter det lidt af desperation. Så er det ikke så fedt igen.

Natassia sagde ...

Det er også lidt det samme jeg er kommet frem til!
Men stadig sidder jeg med tanken i baghovedet om det vil 'presse' andre ud i det!?

Flicka sagde ...

Mja. Jeg kommer nok ikke ligefrem til at lægge konkurrencer ud. Fordi det er alt for desperat og "se mig!".

Men det kunne da godt tænkes, at der lige pludselig er en bunke konkurrencer overalt på mere eller mindre seriøse blogs. Så er det ikke så spændende igen - medmindre præmien er god, selvfølgelig ;0)

Frk. Nør sagde ...

Jeg synes at det virker enormt "søgt" og tænker også om det virkelig er nødvendigt og om hvad bagtankerne er - om der er nogen. Jeg synes at det er et svært spørgsmål du stiller Bailey :p

Natassia sagde ...

Flicka: Jeg er også ret overbevist om at jeg holder mig fra det :)

Stine: Det er lige præcis de tanker jeg har siddet med! At det virker søgt og desperat - og hvad den egentlige bagtanke er!?

Frk. Nør sagde ...

Jeg har det sværest ved de konkurrencer hvor man skal være "fast læser" for at kunne deltage. På mig virker det som om at der er prestige ( staveplade ) i at ha flest faste læser - det er synd hvis det er rigtigt.
Jeg har det meget bedre med konkurrencer, hvor man skal svare på et spørgsmål og sende en mail afsted. Det virker ikke nær så søgt...

Natassia sagde ...

Helt helt helt enig :)
Jeg er fast læser på meget få blogs, da jeg simpelthen ikke bruger funktionen - men derimod går gennem min blogliste. Det virker meget mere overskueligt for mig!

Kia sagde ...

Hej Natasia,

Jeg har det meget svært med de konkurrencer hvor man skal sætte sig på som "fast læser" ligesom Frk Nør siger.

De blogs jeg læser allermest er blog der gør det for passionen og hyggens skyld. Når det begynder at blive konkurrencer omkring faste læsere og fleste besøgende begynder det at blive alt for.. Kan ikke lige finde det rigtige ord.. Forkert?

Konkurrencer generelt hvor man skal svare på et spørgsmål osv synes jeg godt om. De større bloggere får mange ting tilsendt (hvis de siger ja tak) og for at opretholde troværdighed og tlgodese læsere er det en god ide..

Kia.

BetinApple sagde ...

tænkte også selv over det igår. Som der også er blevet nævnt kan det nemt komme til at ligne desperation eller jagt på prestige. Synes da det er fint, at man vil forkæle sine læsere, men det kan godt virke som om man prøve at "købe" læserne. Er enig i at det virker bedst på en etableret blog i forhold til en nystartet, hvilket er lidt ærgeligt for en nystartet som har gode intentioner. Er lidt spændt på hvor mange konkurrencer der vil dukke op det næste stykke tid. super indlæg!

Miss Jeanett sagde ...

Jeg er enig med mange af jer andre. Jeg bryder mig ikke om dem, hvor man skal tilføje sig som fast læser. Det får man nemlig til lidt at føle at man af deres faste læsere nok ikke ER faste læsere, men måske en der har været fordi en gang eller to, så konkurrencen og tænkte at det var nemmere at adde sig som fast læser end sende mail og svare på spørgsmålet.

PrincessClara sagde ...

Rigtig godt indlæg!

Jeg synes også, at det virker som om, der er gået konkurrence i at have flest muligt faste læsere, og at det så er en mulighed for at "snyde" sig til mere prestige (aka. faste læsere), hvis man laver konkurrencer.

Hvilket minder mig om, at jeg i løbet af de sidste uger har fået rigtig mange nye kommentarer på mine indlæg, hvor en del af dem er: "Hej, sæt dig som fast læser på min blog, så sætter jeg mig som fast læser hos dig!", og det synes jeg bare er så falsk. Jeg vil ikke have faste læsere, fordi jeg har lovet dem præmier eller skrevet mig op hos dem. Jeg er glad nok for dem, jeg har, fordi jeg ved, at de er der af fri vilje!

Okay, det var lidt af et sidespor, men som sagt er jeg enig med dig :)

Tina sagde ...

Først og fremmest: godt indlæg!

Jeg har også undret mig over de mange konkurrencer der lige pludselig florerer rundt på diverse blogge. Selvfølgelig er man da glad for sine læsere, men jeg synes som flere af I andre også siger, at det virker som en måde hvorpå man kan skaffe flere faste læsere. Og netop som Miss Jeanett siger, så er det jo ikke sikkert de rent faktisk ER faste læsere!
Der hvor jeg synes det bliver rigtig mærkeligt, er når folk rent faktisk går ud og køber en ting, som de derefter udlover i en konkurrence. Hvorfor gør man det?

Til sidst vil jeg lige sige, at jeg synes det bliver meget forkert og falskt når man skriver beskeder, som dem PrinsesseClara har fået. Jeg vil da hellere have 10 faste læsere, som faktisk læser min blog, end 100 som bare har meldt sig på uden at mene det..

Natassia sagde ...

Først og fremmest tak for rosen! Jeg var meget i tvivl om jeg skulle poste dette indlæg..

Og kan jo kun være enig med jer alle igen, det virker hurtigt desperat - og en nem vej til 'berømmelsen'.
Og så er jeg helt med på det med hellere 10 faste læsere der er der fordi de mener det, end 100 der kun er der for 'overfladens' skyld.

Signe sagde ...

Tankevækkende indlæg Natassia!! Jeg er jo så en af dem, der leger med tanken om en konkurrence. Dette gør jeg, fordi jeg har fået denne her parfume (gratis) fra Chanel, som jeg egentlig gerne vil forære en af mine faste læsere. Jeg kunne selvfølgelig også vælge at forære den til en veninde eller min søster, men jeg mener bare:
1. jeg har fået parfumen fordi jeg blogger
2. jeg har fået parfumen fordi min blog har et vist antal daglige læsere
- og dem vil jeg jo gerne sige tak, og dette var en mulighed for at gøre lidt ekstra.

Jeg har indtil nu overvejet at trække lod blandt faste læsere (desværre kan man ikke se hvem der følger en på bloglovin), vel vidende at der er en risiko for at folk blot tilmelder sig for at vinde gaven. Men ved en spørgsmålskonkurrence risikerer man jo også at vinderen er en som blot har sendt svar pr. mail, og derudover aldrig læser bloggen..
- som fast læser skal man dog i det mindste indikere at man følger med..

Men er nysgerrig efter at høre hvordan i så mener at man bedst muligt kan "belønne" faste læsere??

-min plan var egentlig, som gjort, at skrive nederst i chanel-indlægget at der ville komme en konkurrence, for dermed at give faste læsere en chance for at tilmelde sig boksen (da det stod nederst i indlægget, uden ordet konkurrence i nogen overskrift, måtte folk i det mindste have læst HELE indlægget for at vide at konkurrencen ville komme)- for som du selv skriver Natassia (og som jeg kan se på mine besøgstal) er der jo mange daglige læsere som ikke er tilmeldt som faste læsere.

En af planerne var så, ganske enkelt, at trække en vinder fra faste-læser boksen efter et par dage, dvs. først annoncere konkurrencen når vinderen var trukket, -for dermed at undgå konkurrence-snyltere.
Den anden plan var at stille et spørgsmål som kun faste læsere ville kunne svare på, men den besværliggøres lidt af min søgefunktion på bloggen..

Men jeg er meget åben for forslag til hvordan man bedst kan belønne sine faste læsere ved at forære en gratis gave videre.. :-)

Frk. Nør sagde ...

Men er nysgerrig efter at høre hvordan i så mener at man bedst muligt kan "belønne" faste læsere??Jeg synes ikke nødvendigvis at man behøver at belønne sine faste læsere med noget som helst andet end de inputs, som de får af ens indlæg på blogge, hvis de ellers får noget ud af det.
Jeg synes stadig at det er at "købe" sig til flere læsere og det bryder jeg mig ikke om. Men det har jeg vist slået fast :)

:genert: Det blev vist lidt rodet.

Natassia sagde ...

Signe, lækkert med et svar fra en blogger der netop har en konkurrence kørrende :) !!
Jamen jeg har tænkt det meste af dagen over hvordan man kunne gribe det hele lidt bedre an!
Og det ville da klart være en idé at lave en 'hemmelig' konkurrence, hvor man bare pludselig udråber en vinder - men måske nogle vil føle sig snydt..!?
En anden idé var spørgsmålene - men igen kan man søge lidt, og sikker hurtigt finde..

Det er virkelig svært at få det til at virke som en naturlig del af en blog, at der bare er konkurrencer!

Igen synes jeg det er super fedt, du vil deltage i denne 'debat' - og er åben for forslag :)

Frk. Nør sagde ...

Nu skal det så heller ikke lyde som om at jeg tror at der er en bagtanke ved alt :blushing:

Signe sagde ...

Frk Nør: jeg kan sagtens se din pointe med "at købe sig" til flere læsere og det er lidt det jeg gerne ville undgå, MEN samtidig belønne/sige ekstra tak til en eller flere af dem der læser med dagligt (da det jo i sidste ende er dem der er skyld i at man har fået tingen/e foræret).

Og det er her mit dilemma ligger, for et eller andet sted ville jeg da være ked af at min "præmie" gik til en eller anden der bare var surfet forbi og havde sendt en mail med rigtigt svar (eller tilmeldt sig som fast læser uden overhovedet at have læst et helt indlæg til ende)..

Præcis Natassia, det var også derfor jeg tænkte at jeg lidt diskret kunne gøre opmærksom på at konkurrencen ville komme, så dem der læser med dagligt kunne gøre opmærksom på sig selv eller ej alt efter hvad de nu følte mest for.

Jeg har også været ude i noget med en lodtrækning blandt de der linker til mig, men igen - ved jeg hvem de alle er??

Og jeg kan godt følge dig i spørgsmålet om, om konkurrencer overhovedet hører til på en blog, men når nu fimaerne forærer ting til bloggere, mener jeg også at det (man af en eller anden grund ikke selv kan/vil bruge) bør gå videre til dem, der er årsagen til at gratis-tingen overhovedet dukkede op, -nemlig de daglige læsere..

Signe sagde ...

Det tror jeg heller ikke Frk Nør (dit indlæg kom lige mens jeg skrev).. :-)
Kan sagtens følge din problemstilling, da jeg selv har overvejet MEGET frem og tilbage om hvordan jeg bedst gjorde det, -lige præcis for at undgå "snyltere"..

Frk. Nør sagde ...

Jeg har ikke noget kvalificerert bud lige nu, på hvad man kan gøre.

Charlotte D sagde ...

Det er måske rigtig nok, at der er mange konkurrencer pt. I hvert fald sammenlignet med tidligere. Men der er også ganske mange flere blogs end tideligere.

Jeg er en af "dem", der har holdt en konkurrence for nyligt. Faktisk har jeg holdt to i løbet af min blogs levetid, hvilket er omtrent et år. Man har kunne tilmelde sig enten via mail ELLER som fast læser. Overvejede selv meget, hvorvidt jeg ville have faste læsere til at deltage automatisk, men kom frem til, at jeg gerne ville hygge lidt om faste læsere, når nu mange dagligt tager sig tid til at læse mine indlæg (formoder jeg) og derefter skrive kommentarer (hvilket alt andet lige, gør det lidt sjovere at blogge). Det er nemlig ofte faste læsere, der kommenterer - i hvert fald på min blog har jeg lagt mærke til.

Hvorvidt læserne kun tilmelder sig fordi der er gevinst i sigte, er selvfølgelig svært at sige, men hvis de læser et indlæg vedr. en konkurrence, ja så er det jo tegn på, at de læser bloggen i en eller anden udstrækning. Man kan jo heller ikke vide, hvorvidt de personer der tilmelder sig via fx. mail reelt er tilbagevendende læsere eller bare forbipasserende læsere, der har øjnet en konkurrence?! Så går det ikke ud på et?

Jeg ser intet galt i at hygge om sine læsere i form af små konkurrencer. Og hvis man som blogger enten får produkter fra firmaer eller måske har en omgangskreds/netværk, der gerne vil donere en gave til formålet, ja så ser jeg det blot som en sød tanke. Og nej, jeg mener ikke, at man patout skal "belønne" sine læsere ;-)

Og hvad er en stor og etableret blog i øvrigt? Er det ikke en subjektiv vurdering? Jeg anser ikke min blog som værende stor eller etableret, men jeg er jo heller ikke ny i gamet. Mener bare, at hvis folk - store som små (nye) bloggere - vil holde en konkurrence (for alle eller kun for faste læsere), så lad dem dog. Det kan hverken undre mig, eller få mig op i det røde felt. But that's just me :-)

Tina sagde ...

Jeg citerer dig lige, Charlotte:
"Hvorvidt læserne kun tilmelder sig fordi der er gevinst i sigte, er selvfølgelig svært at sige, men hvis de læser et indlæg vedr. en konkurrence, ja så er det jo tegn på, at de læser bloggen i en eller anden udstrækning."Det synes jeg faktisk er en god pointe! Det er vel de færreste der surfer rundt mellem blogs, bare for at finde konkurrencer? Plus det er lidt tankevækkende, når dem som faktisk vinder ikke henvender sig på bloggen igen, for at få deres præmie. Så er det vel begrænset hvor "faste" læsere de er?

Natassia sagde ...

Charlotte: Dejligt med din kommentar!
Og kan sagtens se idéen med at forkæle de læsere der nu engang er dem der holder bloggen kørende.
Dog synes jeg der det sidste (korte) stykke tid er kommet mange konkurrencer - både i form af sponsorater og indkøb. Ikke at det direkte bekymrer mig, men synes det er synd hvis andre vil føle sig tvungne til at en blog også skal indeholde konkurrencer :)

Charlotte D sagde ...

Tina: Netop, altså hvis man virkelig er hardcore konkurrence haj (som min kære mormor var ;-), så går man med al ære og respekt nok efter lidt større gevinster end dem der pt. udloddes på div. blogs ;-) ? De to gange, jeg har holdt mine meget beskedne konkurrencer, er præmien den ene gang gået til en læser, der ikke var tilmeldt som "fast læser", og den anden gang er den gået til en "fast læser". Begge gange har vinderne (heldigvis) henvendt sig, hvilket selvfølgelig er fedest. Men du har da ret i, at det er tankevækkende, hvis vindere ikke henvender sig for at "claime" deres gevinst. Er det virkelig sket?

Natassia: Dér er vi helt enige. Man skal absolut ikke føle sig tvunget til at afholde konkurrencer. Men tror nu heller ikke, at en konkurrence vil gøre den store forskel på en "lille ny" blog med få læsere? Eller er det bare mig? Hvis man er en nystartet blog, så er det klart, at der går noget tid før man "når ud til" flere folk. Det tager jo tid (for de fleste af os), at opbygge bare en lille læserskare, og derfor mener jeg heller ikke, at en konkurrence på en lille ny blog vil gøre den store forskel.

Læserne kommer IMO helt naturligt, hvis der postes ofte og kontinuerligt, og hvis bloggeren forstår at finde sin egen lille niche (svært når vi er så mange, der blogger om mode, men mon ikke I ved, hvad jeg mener ;-)

Natassia sagde ...

Charlotte: Tror heller ikke at en helt nystartet blog vil have gavn af at lave konkurrencer. Man skal jo have en form for 'blog-netværk'.
Og ja læserne skal nok komme før eller siden, hvis altså man formår at gøre bloggen til sin egen (ikke at jeg påstår min er det - jeg nyder bare at blogge :-P)!

Kia sagde ...

Det er vel heller ikke konkurrencer som sådan der er problemet? Problemet opstår oppe i min lille verden, når man kun kan deltage som fast læser og man som læser af bloggen kan se at denne person lige pludselig har 20-30 faste læsere mere..

Jeg synes man skal holde konkurrencer hvor alle kan deltage.. Konkurrencer er hyggelige, især fordi nogle bloggere (heriblandt mig selv) modtager mange ting. Jeg vil gerne opretholde noget troværdighed og vise at jeg ikke blogger for at få ting og sådan..

Kia.

Tina sagde ...

Charlotte - Ja, på et af Camilles seneste indlæg kan man se, at hun stadig mangler svar fra to af dem som har vundet Dove Summerglow produkter.
(Altså, ikke fordi jeg holder øje med det og skal lege politi - tænkte bare over det, da hun postede det ;) )

Beam sagde ...

Sjovt. Jeg tænkte på det forleden, da jeg kom forbi A pash for fashion-bloggen (eller en af de mange andre, jeg læser). Der er kommet virkeligt mange blogs rundt om i landet, og mange af dem, jeg selv følger med i, lancerer også konkurrencer og får i øvrigt (misundelsesværdigt) også tilsendt dullegrej free of charge. Kan godt se, at der er prestige i at have mange læsere, og kan godt se, at firmaerne der sender dullegrej til bloggeren, kommer ud til mange mennesker og er gratis reklame.
Jeg er selv en af de bloggere, som mest blogger for min egen skyld, men jeg vil såmænd også godt have flere læsere. Dog laver jeg ingen konkurrencer, men antallet af læsere stiger da støt. Er vist oppe på et beskedent antal på 17 faste! Haha.

Har ikke rigtigt noget imod de konkurrencer (jeg har selv deltaget i et par stykker på de blogs jeg selv læser fast), men det kan da godt virke lidt desperat. De blogs jeg læser, synes jeg dog ikke har haft behov for at tiltrække flere læsere - de er ret gode i sig selv.

Og så tak for et fint indlæg, MissB.

Camille sagde ...

Hmm, jeg fik lige et link hertil af Charlotte, og vil da også lige komme med mit besyv.

Altså, egentlig synes jeg, at det eneste der opfordrer til "bloggerkrig" er indlæg som dette. Jeg havde sådan en naiv tro på, at vi alle sidder i samme båd, og derfor vil hinanden det bedste.
Jeg kunne f.eks. aldrig finde på at skrive noget som helst negativt om mine med-bloggere? Ikke at det ikke er fuldt tilladt, men min naivitet blev bare lidt forkrækket over nogle af kommentarerne.

Jeg synes det er ganske fair at stille sig undrende overfor bestemte problemstillinger, men for at det ville have været mest fair, ville det måske have været bedre lige at prøve at kontakte nogle af de bloggere der kører de pågældende konkurrencer? Når man så havde deres udtalelser og baggrunde for at oprette konkurrencen, ja så kunne man jo lave sit indlæg, med det man så underer sig over.

Jeg føler mig meget sat i bås, mht til at opnå noget bestemt -I dette tilfælde en masse faste læsere.

Som jeg også har lavet et indlæg om i dag, er dette langt fra tilfældet (vil ikke gentage et hele her, men I er velkomne til selv at læse det).

Jeg har omkring 1500 unikke læsere hver eneste dag -det er altså ikke de pt. 183 der står som faste læsere der vælter noget der (og jeg ved den kommentar nemt kan misforståes, men vurderede, at den kun fungerede hvis jeg satte tal på -igen, det er ikke for "at prale" med læsertal!!). Jeg er naturligvis meget glad for at der er nogen der har lyst til at følge med, men det er ikke antallet som sådan der siger mig noget. Derimod er det i 80% af tilfældene de trofaste, faste læsere der altid lige tager sig tid til at smide en kommentar -og det er jeg SÅ glad for, og vil gerne vise dem med mere end ord engang imellem.

Jeg tror virkelig I underurderer folk (og f.eks. mine tilmeldte faste læsere), og gør dem til nogle ret ubehagelige mennesker, der vil tilmelde sig en, måske for dem, fuldstændig ligegyldig blog, for at have chancen for at få en tube selvbruner (der koster 45 kr i butikkerne!!) eller et armbånd til en værdi af $9...

Var det værdier for flere hundreder så kunne jeg måske forstå argumentationen, men det her er altså i småtingsafdelingen, og ren hygge :)


Og så er jeg i øvrigt privat veninder med både Signe, Charlotte og andre af de bloggere der har afholdt disse konkurrencer, og jeg taler for alle når jeg siger, der er så absolut ingen konkurrence er mellem os, tværtimod :)

Camille sagde ...

Og Tina btw, dem der skal teste Dove har også givet sig til kende, jeg har bare ikke fået deres adresser (og jeg kunne ikke se noget ondt i at gå i dialog direkte med mine læsere på bloggen, det er jo lidt det der er konceptet).

Beam sagde ...

Hm. Nu er det jo ikke lige mit indlæg og min blog, men jeg bliver lige nødt til at skrive lidt mere. Tror ikke, at du f.eks. vil blære dig med dit høje antal faste læsere etc. Udfra hvad jeg kender til dig, så tror jeg på, at du er oprigtigt glad for dine læsere. Jeg ville selv blive ret glad, hvis jeg fik den velkomst, du fik efter at have været væk fra blogverdenen. Det kan du da kun være stolt af.

Jeg tror nu heller ikke, at folk melder sig som faste læsere for kun at vinde i konkurrencerne - man ved selvf. aldrig i disse "krisetider", og der er måske nogen, der gør.
Nå, det blev også et lidt rodet indlæg herfra.

Tina sagde ...

Camille - Sorry, det er min fejl så! Det var sådan set heller ikke for hverken at angribe eller anklage dem som har vundet din konkurrence, for at være uærelige læsere (eller hvad man skal kalde det - konkurrencejægere, mener jeg) Så min forrige kommentar var nok lidt forhastet. Det beklager jeg.

Natassia sagde ...

Beam: tak ;)

Camille: Dette er vel ikke så meget mere blogger-krig end at jeg stiller et spørgsmål om hvorfor disse konkurrencer pludselig toner frem på flere og flere blogge. Der har da været SÅ mange andre indlæg på andre blogge om sponsorater, bloggeres hensigter osv.

Og så tror jeg at du læser mit indlæg meget mere negativt end JEG mener det. Så negativt-ladet synes jeg slet ikke det var, netop fordi jeg har stillet flere plus/minus-sider over for hinanden. Kan sagtens se man vil forkæle sine faste læsere, men umiddelbart (og uden overhoved at kende 'bagtanker') kan det virke søgt.

Og så synes jeg det ville være trist at skulle kontakte de bloggere der nu engang har haft konkurrencer; Dette er mig der stiller et kritisk spørgsmål. Jeg forventer ikke at nogen skal komme og redegøre for hvorfor de handler som de gør. Det er blot hvad jeg har gået og tænkt over!

Kan sagtens se at 180stykker faste ud af 1500 besøgende kun er en brøkdel, men for mig virker det bare stadig (vil hverken bruge desperat, søgt, prestige el.lign i denne sammenhæng!!) tjaa..Og så vil jeg sgu sige tak for at I overhoved vil deltage i denne debat/samtale (eller hvad det nu er), selvom vi måske ikke er enige på alle områder :)

Beam sagde ...

Mit sidste indlæg var selvf. henvendt til Camille.

Jeg synes stadig det er ok med de konkurrencer, selvom det selvfølgelig kan virke lidt påfaldende at mange blogs pludselig laver konkurrencer.

Nu "kender" jeg jo også dig, MissB., og tror ikke, du har haft til hensigt at starte en "bloggerkrig". Der er jo nogle, som har tænkt lidt i samme baner (incl. mig selv) og faktisk bare har undret sig over det stigende antal konkurrencer.
Tror egentlig ikke at man skal tænke alt for meget over, hvad der skrives i de danske modeblogs. De fleste er vel skrevet for bloggerens egen skyld?

Frk. Nør sagde ...

Jeg tror ikke at det er nogens hensigt at starte "en blogger-krig", men derfor må man jo godt stille sig undrene :)

Natassia sagde ...

Nej det var overhovedet ikke min hensigt at starte en krig, men netop bare at stille spørgsmålstegn ved konkurrencer :)

Camille sagde ...

Natassia:
Meget kan tolkes og misforståes på skrift, det er desværre faren og den risiko, man løber når man opretter et indlæg der handler om mere, end hvor man kan købe den perfekte, røde kjole.

På en eller anden måde opfordrer indlægget jo til at tale og diskutere andre bloggere, og det kan du jo også se på dine kommentarer du har fået her. Og det synes jeg bare ikke er specielt rart?

Det kan sgu godt være jeg bare er en glad julegris, men jeg ville stadig bare gerne vi kunne hygge os sammen, og stå sammen som danske modebloggere? Og den følelse får jeg altså ikke af at læse dit indlæg, med de kommentarer der følger med. Det er ganske fair at forholde sig kritisk både til produkter, firmaer og hinanden -men det er der jo mange måder at gøre på.

Og så synes jeg altså ikke vi skal gøre os selv til dommere over hvem der må og ikke må afholde konkurrencer efter dette koncept. Om hvem der mon holder sin sti ren, eller fisker efter en håndfuld tal til sin boks. Jeg vælger at tro at det er der ingen der gør.Men nu hvor der er nogle der her bagefter stiller sig meget kritiske overfor sådanne koncepter, så vil jeg MEGET gerne høre, hvordan jeg så skal forkæle mine faste læsere der tager sig tid til at kigge forbi og kommentere ofte? Udover med en masse svar og kommetarer i retur.

Signe stillede godt nok spørgsmålet, men ingen bed på ;)Jeg laver jo ikke sådanne tiltag for at nogle skal sidde og brokke sig over det, eller sidde med blandede følelser. Jeg gør det fordi jeg er virkeligt glad for mine læsere, så er da SUPER interesseret i at høre, hvad løsningen så er :)

Mi Confesión sagde ...

rigtig godt indlæg!
HAr selv siddet med følelsen, og nu oprettet en konkurrence.
Jeg valgte at tro på at folk der melder sig som faste læsere gør det fordi de ønsker at læse bloggen, og ikke for at vinde en bamse eller et armbånd til en værdi under 100 kr.

Jeg gjorde det for at 'forkæle' faste læsere. Jeg følte bare jeg gentog mig selv i hvert indlæg 'tak tak tak tak', så i stedet ville jeg vise min taknemmelighed via konkurrence.

Min blog fik allerede før konkurrencen ros fra forskellige, og jeg havde mange læsere, så det har egentlig ikke ændret alverden for mig. desuden synes jeg IKKE der er satus i mange læsere, jeg må indrømme jeg synes der er et par blogs derude med mange læsere som er knap så gode som dem med mindre læsere.

jeg ved ikke, jeg synes det er en god debat.

Jeg har haft det meget svært med bl.a. produkter at reklamere for, og hver gang jeg er blevet tilbudt produkter har jeg takket pænt nej, da jeg synes det er lidt imod mine blogpricipper, men at afholde en konkurrence med ting jeg selv sponsorer kan jeg bedre forholde mig til.

Line Sofie

Mi Confesión sagde ...

... og grunden til jeg KUN gjorde det med faste læsere er bl.a. jeg ikke orker en masse mails, simpelthen.

jeg har slet ikke tænkt tanken om at 'score' flere faste læsere, måske fordi jeg egentlig havde ret mange i forvejen, og som sagt ret fin respons, men nu kan jeg da sagtens se at folk kan føle der er en bagtanke:)

Men som en af dem I snakker om, kan jeg sige jeg absolut ingen bagtanke har. Jeg tjener ikke penge på faste læsere, og for mig er det ikke hvor mange der læser, men HVAD de synes om bloggen.

Min blog er også meget mere mit personlige univers end det er andres, og jeg anede ikke jeg ville få så meget respons og kommentarer.

igen vil jeg bare sige rigtig god debat. Det er sjovt hvordan alt i 'blogverden' skal debateres, måske der ikke er en bagtanke ved alt? Måske det bare er sjovt at blogge, og rart at komme ud med sine følelser?

/ Line Sofie

Natassia sagde ...

Så fik jeg endelig svaret - og lavet det mindre rodet end det jeg først havde skrevet :D

Camille:
Vil lige svare afsnit for afsnit, for at gøre det mindst rodet.

Mange ting kan misforstås når det nu er på skrift, men synes stadig mit indlæg var meget sober skrevet – for som jeg nævnte længere oppe, låser JEG mig jo ikke fast på det negative!

Som jeg også har skrevet var indlægget slet ikke til for at hænge nogen ud, og at jeg faktisk er fast læser på eks. Din blog J Og det var jeg også før konkurrencerne.

Tror måske du kæder de kommentarer der har været, for meget sammen med min holdning. Igen kan jeg kun gentage hvad jeg har skrevet; jeg stiller mig kritisk over for konkurrencerne, men ser det stadig som et hyggeligt tiltag.

Som jeg også skrev til Signe, kunne vejen frem måske være den ’hemmelige’ konkurrence – andre idéer kan jeg umiddelbart ikke komme på.

Selvfølgelig er der ingen der opretter konkurrencer for at skabe vilde debatter, men derfor er det vel okay at folk udefra kan stille spørgsmål ved det. Lige så vel som der for nylig kørte en langt heftigere debat om gaver fra PR-firmaer.Line Sofie:

Først og fremmest tak. Synes også selv det er en interessant debat, og det er kun rart at I er med på den og vil svare.

Og igen kan jeg da kun være enig, det er da fedt at kunne forkæle de faste læsere der nu engang er. For som skrevet før er det jo dem der bærer bloggen. Uden læsere ville det være mere trist at blogge, med mindre man virkelig ikke vil have feedback. Stadig har jeg dog en følelse af om det snart bliver en forventning at blogs skal indeholde konkurrencer... Jeg er on the fence (shit hvorfor kan jeg ikke huske den danske term!?!?) med dette emne. For kan virkelig se både godt og skidt ved det!

Og så synes jeg din holdning til sponsorater er ret cool. Thumbs up for det ;)

Camille sagde ...

Natassia -jeg er da glad for, at du trods alt er fast læser :)

Når man bruger termer som "bloggerkrig" og "købe sig til berømmelse" så sætter det gang i nogle tanker hos folk, og som jeg tidligere skrev, så kan du jo også selv se hvilke kommentarer det har affødt her. Der er ikke ligefrem positiv stemning?

Men jeg håber det har bredt perspektivet lidt ud, at du/I nu har hørt nogle af "de skumle bagtanker" bag ideen, som forhåbentlig har vist sig knapt så skumle ;)
Og det var sådan set derfor jeg anbefalede dig, at have fået det perspektiv med inden du postede indlægget -lidt journalistisk analyse om man vil, dog uden sammenligning med journalistik overhovedet!
Jeg skulle med glæde have stillet op :D

Camille sagde ...

Og du ville få stående ovationer herfra, hvis debatten havde haft et tydeligt formål vi som modebloggere sammen kunne udvikle os på, f.eks:
Hvad er en god måde, hvis man gerne vil gøre lidt ekstra for sine trofaste læsere, udover at besvare kommentarer/mails med nærhed og engagement?


Misforstå mig ikke, det er helt fair vi tager debatten, men lad os få den op på et sagligt, vidreudvilkende plan :)

Natassia sagde ...

Men ville du ikke rulle lidt med øjnene, hvis en 21-årig tøs der blogger på fritidsniveau, og slet ikke ser sig selv som hardcore mode-blogger, skrev til dig og spurgte om dine hensigter med konkurrencer?

Synes virkelig det er fedt, du gider tage snakken. For det har da klart åbnet mine øjne lidt mere.

Men jeg vil stadig have mine tanker om at nogen kunne finde på at oprette konkurrencer med andre bagtanker. Men jeg er også skide skeptisk! Det indrømmer jeg gerne :D

Camille sagde ...

Det ville jeg aldrig nogensinde gøre Natassia, for jeg ser mig selv på præcis samme måde som dig (bortset fra at jeg er 27, jeg vil da hellere være 21, ha ha). Så bare skriv en anden gang, så skal jeg forsøge at komme med et brugbart input -ingen garantier på det brugbare niveau dog :D

Og ja, måske der er nogle der kun tænker i "tørre tal", men de kan jo ikke bruges til en fis? Kvaliteten skal være i orden på bloggen, og så håber, og tror jeg på, at læserne bliver hængende. Og det vil jeg gerne takke dem for :) Jeg fatter nemlig ikke, at der er så mange der gerne vil følge med i min blog, og det er måske derfor jeg er så glad...

Natassia sagde ...

Jamen det vil jeg helt klart huske til en anden gang (hvis der bliver sådan én) - at du er med på at svare på nogle spørgsmål!
Jeg tænker bare lidt at det er små frækt og flabet at skrive til en i princippet fremmede person og spørge om dennes hensigter.
Hvorimod et indlæg som mit ligger op til at folk selv kan komme med et input.

Og selvom jeg har langt færrer besøgende end dig, fatter jeg heller ikke folk gider læse alt mit ævl ;)

Camille sagde ...

Jamen jeg er klart frisk ;) Og du behøver jo ikke ligefrem at formulere det "hvad min hensigter er", du kunne jo bare starte med at skrive, at du har gjort dig nogle bestemte tanker, men egentlig gerne ville, hvis jeg ville give mit besyv med, eller høre hvilke tanker jeg havde gjort mig om emnet?

Igen, ikke at man ikke må lave kritiske indlæg, men jeg har en ide om, at det ville løfte niveauet for debatten og videreudvikling (samt bevare et godt samarbejde os modebloggere imellem, hvilket jeg mener er super vigtigt og meget fordelagtigt!)

Nu kan jeg jo kun tale for mig selv, men det ville jeg aldrig tænke som flabet (det gør jeg generelt aldrig om henvendelser -med mindre der ligesom ikke er noget at tage fejl af, ha ha).

Miss Maybe sagde ...

Måske jeg bare er naiv, men jeg synes da, at det er superhyggeligt, at nogle bloggere har lyst til at forkæle sine læsere. Og jeg lægger ærligt talt ikke så meget i, om en blog har 2, 20 eller 200 faste læsere - jeg kigger mest på indholdet. Er det godt, så hooker jeg mig op, og er jeg ikke interesseret, melder jeg mig ikke på bare for måske at kunne vinde en eller anden lille dims.

Et eller andet sted synes jeg egentlig, at det er beundringsværdigt, at der er nogle piger derude, som helt privat ikke alene bruger en hel del tid på at blogge - og dermed give mig den perfekte overspringshandling + inspiration oven i hatten - men som så også vælger at dele ud af de goder, som deres energiske blogging kaster af sig, istedet for at bare se det som en belønning til sig selv.

Just my five cents... :-)

Kyhniske sagde ...

For at skabe mere røre i andedammen, kunne man vel ligeså starte en diskution om at alt og alle lige pludselig skal have en blog i øjeblikket? Det er da samme "problemstilling", vil jeg mene.

Natassia sagde ...

Kyhniske: Hmmm det synes jeg nu egentlig ikke :) Jeg oprettede min sidste sommer, og synes egentlig der har været en ret stagnerende linie af nye blogs.
Måske man bare ser det som en eksplosion fordi blogs pludselig er i alle modeblade og i flere nyhedsindslag i flimmeren :)

Signe sagde ...

Jeg faldt lige over dette her Natassia.. :-)

http://www.femmerationale.com/2009/06/contests-and-coupon.html

Det lader til, at konkurrencer bare er ved at blive en del af mode-blog-verdenen.
Det hænger nok også sammen med at firmaerne får øjnene op for det reklame/markedsførings potentiale der er i blogs, og dermed smider vareprøver ud med mere løs hånd??