tirsdag den 2. juni 2009

Hvad filan laver du der?!?

Da jeg i weekenden skulle nyde Eurowoman under solens stråler, fik jeg mig noget af et chok! bagerst i bladet var en reklame for Morten Messerschmidt for DF!!!! Oh My!

Jeg har ikke noget mod at folk har forskellige politiske overbevisninger, men lige ham her Morten er jeg bare ikke glad ved. Han er altså creepy!
Og så synes jeg i princippet slet ikke politiske annoncer hører sig til i et modeblad! Dem kan de trykke alverdens andre steder (som de jo også gør), men mine modeblade vil jeg gerne have uden politik - altså lige medmindre der bliver lavet en interessant og velskrevet artikel om magtfulde politiker-duller! Så er det i orden...

Hvad siger du til politiske annoncer i modeblade? Er det helt i orden, nu hvor der alligevel skal stemmes lige om lidt, eller synes du som jeg at det virkelig virker malplaceret?

15 kommentarer:

Frk. Nør sagde ...

Jeg synes at det er klamt at man kan købe sig til så megen reklame - Den mand ( det kan man vel godt kalde ham, når nu han er en gammel sjæl i en ung krop? ) er jo alle vegne!

Nej jeg synes ikke at valgkampanger hører sig til i modeblade.

Natassia sagde ...

Tak! Lige min pointe - det er utroligt hvad de prøver på!

Skal da også lige nævne at selvsamme annonce var at finde i Euroman - bladene kom i sampak denne måned. Adr!

rijaH sagde ...

Tror nu ikke man ska ligge mere i det end at det er nogen billige reklamepenge for EW. Synes også jeg har set Pia K i Ud & Se bladene de sidste mange år så tvivler på man ska ligge så meget i det :P

Shade of Pink sagde ...

Jeg synes det er værre med den kampagne der kører på tv, som statsministeriet (!!!) har finansieret der omhandler, hvad folk 'bør' stemme til Tronfølgeloven. Det er da usmageligt om noget.

maria sagde ...

Hej,

Jeg arbejder i det bladhus, hvor Eurowoman bliver udgivet og vil bare give mit besyv med - dette er på ingen måde en retfærdiggørelse af annoncen, bare et andet perspektiv :)

Jeg var også ekstremt skuffet over, at finde sådan en annonce i Eurowoman (den er også i ALT for damerne)...Men I skal tænke på, at det er finanskrisetider, hvor annoncekronerne ikke hænger på træerne...Så bladene har ikke råd til at være kræsne, og hvis DF har pengene, så må vi sige ja tak og lægge plads til deres budskab...

Så hellere en lille annonce bagerst i bladet end at Eurowoman og andre blade går nedenom og hjem ;)

/Maria

scient.hybrid sagde ...

Jeg har det på samme måde, politiske reklamer hører ikke til i mine dullemagasiner, ej hellere politiske budskaber og så er jeg lige glad med hvilke budskaber det er om de tilhører den ene eller anden politiske orrientering.

Hvis jeg endelig skal læse om en politisk person i et dullemagasin, så foretrækker jeg at læse om hvad der driver dem, hvorfor de valgte netop det parti eller indholdet af deres klædeskabe, forbrugsvaner.
Ting som man kan forholde sig til uden at tænke politik.

Morten er iøvrigt en rigtig hyggelig fyr, som er knaldhamrende dygtig, noget man først opdager den dag man ser ham i en paneldebat live og nej jeg stemmer ikke DF.

Shade of Pink sagde ...

Maria: Jeg kan sådan set godt $følge dig i det - for ja, det ER krisetider og annoncer er noget af det der først bliver sparet væk, så egentlig har jeg ikke det store problem med politiske reklamer i blade. Det er før set at Konservative eller Venstre også har kørt kampagner i diverse blade. Alle kneb gælder. :-)

Frk. Nør sagde ...

Selvom det er krisetider, synes jeg godt at man kan tillade sig at stille sig kritisk overfor hvilke reklamer man vælger at bringe i sit blad, alt efter hvilken genre ens blad er.

PrincessClara sagde ...

Jeg er enig med jer andre - jeg synes, at det er totalt fejlplaceret at putte en politisk reklame i et modeblad, men hvis der er lavvande i kassen og DF kan betale, kan jeg godt forstå, at forlaget siger "Ja tak!".

Dog undrer/morer det mig lidt, at DF netop vælger at reklamere i et modeblad, da - og nu bliver jeg lidt samfundsfaglig - det ikke rigtigt er deres typiske segment, der læser modeblade. Jeg kan godt se, at de selvfølgelig prøver at kapre nye vælgere, men altså... hvor mange bliver lige overbevist om at stemme på DF af en enkelt reklame i et blad, hvis man i forvejen har været imod partiet (eller bare i tvivl, som jeg personligt er)?

Natassia sagde ...

rijaH: Nej, det var også lidt min tanke, at det var nogle 'hurtige' annoncepenge. Dog synes jeg at Pia K i Ud & Se er noget helt andet - de to blade er om noget milevidt fra hinanden.

Shade..: Ih den kampagne har jeg kun hørt om, det er begrænset hvor mange reklamer man får ind med dr1 og tv2 :D

Maria: Skønt med dit input. Min første tanke var som sagt også at det bare handler om penge - selvom jeg stadig ikke gider politiske annoncer i mit modeblad ;)

Scient: Lige præcis! Det havde været langt mere interessant med interviews, der gik tæt på og informerede!

Natassia sagde ...

Clara: Jeg ser det også lettere ironisk at lige DF (der jo slet ikke har EW-læsere som målgruppe/vælgersegment) vælger et sådan blad.
Men måske de bare har kontaktet hele forlaget og har fået en annonce i alle forlagets blade..

PrincessClara sagde ...

Hov, jeg læste lige min sidste besked igennem igen, og kan se, at parantesen kan misforstås. Jeg er IKKE i tvivl om DF, men om hvor, jeg skal sætte mit kryds generelt. Og der er DF ikke en option.

(Undskyld for off topic, men den ville jeg ikke lige have siddende på mig :D)

Og jeg er enig i, at Ud og Se er noget andet, fordi det ligesom er mere neutralt. Ligesom jeg heller ikke ville blive forarget over at finde en DF-reklame i Hjemmet eller Familie Journalen, fordi det igen er mere det segment, de henvender sig til.

Mille sagde ...

Jeg kan helt ærligt ikke se problemet? Det jo ikke fordi alle reklamer i et modeblad er moderelateret? Det virker måske lidt malplaceret, men det jo bare en reklame, som så mange andre

Jeg kan egentlig godt se det positive i sådan en reklame, da det jo er ret svært at få de unge til at stemme til EP valget. Og via et blad som EW får man jo skabt en vis opmærksomhed omkring valget.

Josie sagde ...

Jeg synes Mortens kampagne er lige over stregen - Ja selv hans slogan irritere mig.

Natassia sagde ...

^det er både ham og hans slogan jeg synes er iriterrende :D