søndag den 20. februar 2011

Opskrift: MousseFrk. 2300 efterspurgte opskriften til den chokolademousse jeg lavede i fredags, så hermed den opskrift jeg bruger. Det er en opskrift jeg har stykket sammen fra flere forskellige..

Min Chokomousse (4 personer)

Ca. 80g mørk chokolade (jeg brugte den billige til 7kr fra Netto)
Ca. 30g mørk chokolade (jeg brugte Mountain Superior 70% fra Netto)
2 chokoladeskildpadder
3dl piskefløde
3 past. æggeblommer (1½ bæger)
2 spsk sukker

Yderligere de sidste 20g chokolade fra den første slags + 20g af 70% chokoladen til pynt. Man kan også piske flødeskum og servere til.

Forbered et vandbad; vand i en gryde, skål over gryden. Bræk chokoladen i stykker og put i skålen sammen med skildpadderne og ½dl fløde. Lad det smelte langsomt sammen.
Samtidig piskes æggeblommer og sukker sammen til en luftig lys masse. Når choko/fløde-blandingen er smeltet og en smule afkølet hældes det i æggemassen og piskes godt igennem.
Pisk nu flødeskum i en anden skål. Pisk endelig ikke for meget, den må hellere være lidt for flydende end lidt for fast.
Vend forsigtigt flødeskummet ned i chokolademassen. Så snart flødeskummet vendt godt ind, skal man stoppe med at arbejde med massen. Jeg valgte så at anrette moussen i glas med det samme, ellers kan også bare lade det stå i skålen. Stil på køl i min. 4 timer.

Når det skal serveres, hakkes pynte-chokoladen fint og drysses over. Jeg valgte at servere friske hindbær til, men det kan man jo selv vælge.

Velbekommen :)

3 kommentarer:

2300 Happiiiness sagde ...

Tak for opskriften - den er nu noteret, så jeg snart kan lave chokolademousse :D

Bailey sagde ...

No problemo :D Glæd dig!

Debbie sagde ...

mmm, ser lækkert ud.
Skal da prøves en dag. :-)