mandag den 21. marts 2011

Gulerodsbrud



I går forsøgte jeg mig en ny opskrift, som endte med at blive ganske vellykket. Derfor tænkte jeg at I da lige kunne få opskriften her :) De er helt perfekte som morgenmad, mellemmad eller som tilbehør til aftensmaden. Det bedste er at de er småsødlige, og ikke har brug for noget smør/pålæg..ren win!

Gulerodsbrud (12 stk)

2½ dl lunkent vand
25 g gær
2-3 mellemstore gulerødder
En stor håndfuld solsikkekerner (eller anden slags kerner)
2 æg
1½ spsk sukker
1 tsk salt
Ca. 500g mel
  • Riv gulerødderne groft, stil til siden.
  • Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt gulerødder, solsikkekerner, æg, sukker og salt.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen. Når dejen bliver for 'hård' at røre i, hældes den ud på et meldrysset bord. Tilsæt stadig melet gradvist og ælt til dejen er fast men stadig klistrer til bord og hænder.
  • Stil dejen til hævning i en meldrysset skål i ca. 30min.
  • Efter hævning sættes dejen på bageplader i 12 små klumper ved hjælp af en spiskeske og et glas vand. Dyp skeen i vandet, og skær en bolle ud af dejen med skeen.
  • Lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter.
  • Bag gulerodsbrudene ved 200 grader i 15-17 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem let i bunden med en kno.

Velbekommen og god mandag :D

6 kommentarer:

Kira sagde ...

Åh, de smager SÅ godt! Havde helt glemt alt om dem, så tak for indlægget. Nu vil jeg også ha' dem. :D

Fru H-T sagde ...

Dem vil jeg også have bagt! Tak for tippet! :)

Louise sagde ...

Gulerodsbrud er det nye sort.

Bailey sagde ...

Kira & Fru HT: De er virkelig også lækre, så det er bare med at komme i gang :)

Louise: Haha, ja!!

Milochka sagde ...

Hvor ser de lækre ud! Skal helt sikkert afprøves:o)

Acie sagde ...

har stenet over den her opskrift 3 gange nu - bliver nødt til at prøve den. De ser super lækre ud! :)