søndag den 18. juli 2010

Risotto-How to..



En læser spurgte til hvordan jeg laver min risotto - og selvom folk altid tror det er ih så svært, overrasker det måske hvor ligetil det er!

Ingredienser (2 personer):
1 løg
2 fed hvidløg
Olie
Risottoris - jeg bruger dem fra Føtex' eget mærke, Princip
Hønsebuillon - ca. 1L.
Hvidvin
Parmasan


Grøntsager - jeg elsker især at bruge asparges og sukkerærter!


Fremgangsmåde:
1. Forbered alle de grøntsager du skal bruge. Hak løg og pres hvidløget, så det står klar i en skå. Skær/hak de grøntsager du vil tilsætte til sidst.
2. Olie i en stor gryde. Hellere en god stor gryde, end en lille kasserolle. Der skal være god plads til at røre rundt.
3. Når olien er godt varm tilsættes løg, som kun steges i kort tid. Tilsæt dernæst hvidløg og ris - som skal stege til risene er næsten gennemsigtige/klare. Sørg for at røre godt rundt, og hellere for svagere varme, end at det hele brænder på.
4. Tilsæt ca. 1½ dl. hvidvin - og lad koge ind.
5. Nu til det vigtige. Bouillonen skal tilsættes lidt ad gangen, mens man hele tiden rører i risottoen. Dette fortsættes de næste ca. 15min.
6. Smag på din risotto, der næsten ligner grød. Risene skal være bløde med lidt bid i.
7. Tilsæt nu dine grøntsager og en håndfuld friskrevet parmasan. Man kan også tilføje en klat smør, men det plejer jeg nu ikke at gøre.
8. Serveres rygende varm, enten som den er eller (som jeg plejer) med kylling og frisk spinat til. Mums!

- Man kan forresten sagtens udelade hvidvinen, hvis ikke man lige har noget hjemme. Så springer man bare punkt 4 over. Det vigtige ved en risotto er at man aldrig går fra den, for der skal røres næsten hele tiden. Og husk; hellere svag varme (jeg plejer at have min kogeplade på nr. 3-4) end at den brænder på!

Velbekommen! :D

2 kommentarer:

Lika sagde ...

Jeg prøvede lige din opskrift i går, blandede dog også lidt brune svampe i. Det var virkelig lækkert :)

Bailey sagde ...

Det var godt at hoere! Og svampe er bestemt ogsaa laekkert i retten!